
تصفیه آب
تصفیه آب :
آب مهمترین خوراکی است که بدن در طول حیات خود به آن نیاز دارد و کمبود آن خطرات جدی به همراه خواهد داشت.با توجه به اینکه در طول روز میزان زیادی آب مینوشیم در صورت وجود آلودگی در آن موقعیت خطرناکی را برای بدن به وجود می آوریم.
بهترین راه برای تصفیه آب استفاده از دستگاه های تصفیه آب می باشد که با قیمت های مناسبی در دسترس عموم اند.
با توجه به این نیاز مدتی است که سوال رایج بین مصرف کنندگان این است که کدام سیستم تصفیه آب خانگی بهترین کارایی را دارد.
بسیاری از خانواده ها بدون در نظر گرفتن نیاز خود و کارایی دستگاه ها به صورت اتفاقی یکی از این دستگاه ها را خریداری می کنند و تصور عموم این است که همه این دستگاه ها کارایی یکسانی دارند.
در ادامه همه فیلتر های استفاده شده در این دستگاه هارا به شما معرفی می کنیم تا در انتخاب دستگاه تصفیه آب اطلاعات جامع و کاملی داشته باشید.
۱. فیلتر کربن یا ذغال فعال
پیدایش فیلترهای کربنی به صدها سال پیش باز می گردد.در این فیلتر ها از ساختار متخلخلی از کربن فعال استفاده می گردد که با عبور آب از درون آن ساختار کربن باعث به دام انداختن ناخالصی ها می گردد.
محاسن: فضای خاصی را اشغال نمی کنند.ارزان تر از باقی فیلتر ها هستند،املاح مفید آب را حذف نمی کنند،طعم و بوی نامطبوع آب را به طور کامل حذف می کنند و برای نصب آنها نیاز به تغییرات خاصی در سیستم لوله کشی وجود ندارد.
معایب: ماهیت مصرفی دارند و لازم است در زمان های مشخصی نسبت به تعویض آنها اقدام کرد،در صورت ورود آب گرم ممکن است ناخالصی هایی که قبلا در آن گیر افتاده اند از ساختار جدا شده و وارد آب خروجی گردند.برخی ناخالصی ها مثل کلرات ها و فلزات سنگین در این فیلتر حذف نمی شوند.
طول عمر فیلترهای کربنیطول عمر مفید این فیلتر ها به صورت لیتر مصرفی تعیین می گردد و لازم است با توجه به مصرف روزانه خود زمان تعویض آنها را تخمین بزنید.
۲. فیلتر تفاضل درجه جنبشی (KDF)
این فیلتر تصفیه از ترکیب آلیاژ خالص مس و روی به شکل ماتریکس، فلس، گرانول یا ذرات خیلی ریز تشکیل شده است. عملکرد آن بر پایه علم الکتروشیمی یعنی واکنش های اکسیداسیون و احیاست که هم اکنون تکنولوژی نوین در تصفیه آب برای مصارف شرب به شمار می رود.
موارد کاربرد:
این فیلتر ها کاربرد های پزشکی و صنعتی زیادی نیز دارند و در زمانهایی که نیاز به تصفیه با کیفیت بسیار بالا احساس شود از این فیلتر استفاده می کنند.
محاسن: نصب راحت ، ماهیت دوست دار محیط زیست،کم هزینه بودن فرایند ساخت و بهره برداری ،عدم استفاده از مواد شیمیایی مضر
۳. دستگاه اسمز معکوس
این دستگاه معمولا در ورودی انشعاب آب به ساختمان نصب می شود. دستگاه اسمزمعکوس از یک غشای کم نفوذ تشکیل شده که آب با فشار خیلی زیاد، وادار به عبور از آن می شود. در واقع، کیفیت آب فیلترشده یا خارج کردن انواع مواد و آلاینده ها به نوع غشای به کار برده شده در دستگاه بستگی دارد.
معایب: ضایعات آب با این روش زیاد است؛ همانند فیلترهای دیگر به رسیدگی و نگهداری نیاز دارند، زمان تصفیه آب، لازم است مراقب باشید بستر فیلتر آسیب نبیند. (برای کسب اطمینان از کیفیت و سلامت آب فیلترشده با هر نوع فیلتر خانگی یا صنعتی، به انجام آزمایش های منظم فیزیکی، شیمیایی و میکروبی نیاز است)،
۴. فیلتر تعویض یونی رزینی
در این فرایند آب از یک غشای رزینی عبور و یون های مزاحم یا ذرات باردار مثل باریم، کلسیم، منیزیم و آهن با یون سدیم تبادل یا تعویض می شوند. این آب مقدار زیادی سدیم دارد که به غیر از مصارف شرب و پخت و پز می تواند کاربردهای بسیاری داشته باشد. اخیرا نوعی از این فیلتر طراحی شده که وزن آن حدود ۷۰ کیلوگرم و دارای قابلیت فیلتر کردن آلاینده های دیگری مثل سیلیکا، منگنز، آهن، باکتری ها و سولفید هیدروژن نیز است.
۵. دستگاه تقطیر خانگی
با این روش فلزات سنگین و رسوبات یا سختی آب که از مواد غیرفرار هستند، از آب خارج می شوند ولی آلاینده های فرار آلی که نقطه جوش آنها کمتر از ۱۰۰ درجه سانتی گراد باشد، حین فرایند وارد آب تقطیرشده می شوند و معمولا برای خارج کردن آنها از فیلتر کربن استفاده می شود. به علاوه، این روش به زمان و انرژی زیادی نیاز دارد. ضایعات ناشی از این فرایند لازم است کاملا علمی و اصولی معدوم شود تا به محیط زیست آسیبی نرسد. این دستگاه در ۴ دهه گذشته خیلی معروف بوده ولی امروزه به علت اشکال هایی که گفته شد، کاربردی در منازل ندارد و بیشتر در صنایع و آزمایشگاه ها استفاده می شود.
در پایان، با توجه به ورود انواع مختلف فیلترهای تصفیه آب خانگی به طور مجزا یا متصل به یخچال در کشورمان و ارتباط مستقیم آنها با سلامت مصرف کننده و محیط زیست، لازم است مسوولان برای حمایت از حقوق مصرف کننده، چگونگی جمع آوری و معدوم کردن ضایعات ناشی از این فیلترها و عدم تبعات زیست محیطی، نظارت و کنترل بیشتری در این رابطه اعمال و مبادرت به تدوین یا سامان دهی استانداردهای دقیق و تخصصی تر و کاملا اجباری برای این نوع فیلترها بورزند.
خلاصه اینکه…
۱. قبل از نصب هر نوع فیلتری باید مشخص شود هدف از این کار، کاهش آلودگی است یا حذف املاح اضافی. پس از مشخص شدن این موضوع، باید فیلتر مناسب انتخاب شود. برای این کار مشورت با افراد متخصص ضروری است و نباید تحت تاثیر تبلیغات فروشندگان قرار گرفت زیرا فیلترها به طور مستقیم با سلامت افراد سروکار دارند و نباید آنها را وسایلی تجملاتی دانست.
۲. خیلی وقت ها به دلیل آلودگی آب، فیلترها را باید زودتر از موعد تعویض کرد و در غیر این صورت رنگ، بو و طعم آب تغییر می کند.
۳. اگر فیلتر یخچال های امروزی به تعویض نیاز داشته باشد، با علامتی آن را اعلام می کنند اما برخی مصرف کنندگان بی توجه به این موضوع باز هم از آب آن یخچال استفاده می کنند در حالی که باید این فیلترها را که معمولا از نوع کربن فعال هستند خارج کنند زیرا در غیر این صورت آلودگی های ثانویه همراه آب مصرفی وارد بدن می شوند و سلامت مصرف کننده را به مخاطره می اندازند.
۴. بهترین فیلترهای تصفیه آب، فیلترهای تفاضل درجه جنبشی یا KDF هستند که در کشور ما به دلیل گرانی کمتر از آنها استفاده می شود.
۵. هنگام خرید فیلترها، باید به خدمات پس از فروشی که تولیدکننده برای آن در نظر گرفته توجه کرد زیرا نگهداری و تعویض فیلتر هم باید به وسیله شرکت پیگیری شود تا هدف نصب فیلتر که همان حذف املاح اضافی یا آلودگی است، تامین شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه فیلتر تصفیه آب مراجعه نمایید.
تصفیه آب
نوشتن دیدگاه
نوشته: HTML ترجمه نمی شود!